lauantai 16. heinäkuuta 2016

Vikeltäjiltä kevään kisakuulumisia kotimaan kamaralta :) by Aime Nederström-Alanko

Kevään kisakuulumisia kotimaan kamaralta

Kiirettä on pitänyt koko kevään vikellysrintamalla. Kisattu on ahkerasti niin Suomessa kuin ulkomailla. Meri, Liina ja Heta kiersivät kevään ja alkukesän aikana monet kansainväliset CVI kilpailut ja juhannusta edeltävänä viikonloppuna oltiin omien hevosten kera Flyingen CVI kisoissa. Nyt kuitenkin palataan kevääseen ja Suomen kisoihin.

Kangasala Equillence Center Tavela 23.4

Tavelassa järjestettiin yksipäiväset 3- tason kilpailut, jonne matkattiin isolla joukolla Vihdistä. Senioreiden A tason kilpailuun osallistuivat Meri ja Liina Pokerilla ja Heta Taavilla. Junioreiden A tasolla vikelsivät Hanna Pokerilla ja Lilja Taavilla. A taso on kansallinen laukkaluokka joka vastaa samaa tasoa millä kansainvälisissä kilpailuissa vikelletään. Lisäksi B tasolla joka on helpotettu laukkaluokka kilpaili 2 tyttöä, joista toinen ensimmäistä kertaa laukassa. C tasolla eli käynnissä oli iso joukko pikkuvikeltäjiä joista suurin osa oli ensimmäistä kertaa kilpailemassa. Kaikki käyntivikeltäjät vikelsivät Veeralla joka oli myöskin pitkästä aikaa kisoissa mukana. Veeran ensi debyytti vikellyskisoissa oli noin kolme vuotta sitten kun lainasimme hevosta eräälle käyntijoukkueelle joiden oma hevonen oli sairastunut.
 Veera ja käynti yksinvikeltäjät
C tason yksinvikellyksessä kaikki kuusi tyttöä tekivät hienoja suorituksia jännityksestä huolimatta. Käynti pareja meiltä oli kolme joista Papu ja Nea sijoittuivat hienosti toiseksi. Senioreissa Meri voitti ja Heta oli kolmas.

Pienet lämmittelemässä ennen suoritusta


Ypäjä 14.-15.5

Parin viikon päästä suunnattiin sitten Ypäjälle kaksipäiväisiin kisoihin. Kahden päivän kisoissa A taso kilpaillaan kahdessa kierroksessa eli ensimmäisenä päivänä suoritetaan perusliikkeet ja vapaaohjelma ja toisena päivänä seniorit tekevät teknisen ohjelman ja vapaaohjelman. Lopputulos on molempien kierrosten yhteistulos. Tämä on hyvää harjoitusta niin vikeltäjille kuin hevosillekin jotka ovat suuntaamassa kansainvälisiin kilpailuihin, joissa vikelletään aina useampana peräkkäisenä päivänä.

Ennen Ypäjän kisoja kaikki saivat vihdoin tiimi fleecet


Ypäjälle osallistuttiin jälleen kolmen hevosen voimin. Käynti yksinvikeltäjiä oli 7, pareja 4, B tasolla kaksi vikeltäjää ja A tasolla sennuja Meri ja Heta (Liinan ollessa Itävallan CVI kilpailuissa) ja junnuissa Hanna ja Lilja. Lisäksi lainasimme Pokeria yhdelle vikeltäjälle jonka hevonen ei päässytkään kilpailemaan. Ypäjällä puitteet olivat ihanat ja ulkona vallinnut kaatosade ei haitannut kun saatiin olla maneesin suojissa.

Pienillä vikeltäjillä ei pysy jalat maassa suoritusten välissä :)

 Kun kaikilla oli kokemusta jo ainakin yksistä kisoista niin suoritukset olivat hienoja! Käyntiyksinvikellyksessä Nea sijoittui yhdeksänneksi peräti 35 vikeltäjän joukossa ja muutama muukin oli hyvin lähellä sijoituksia. Käynti pareissa Hanna ja Lilja sijoittuivat upeasti toiseksi.


Hannan ja Liljan käynti pari Pokerilla

B tasolla Taavilla Papu sijoitui neljänneksi ja Pokeria lainannut Maija oli kolmas!
B tason palkintojen jakoa, myös juoksuttajat palkitaan. Papu rivin pienimpänä liilassa fleecessä.
 A tasolla junnuissa ei tällä kertaa tullut sijoituksia vaikka Hanna ja Lilja molemmat tekivätkin varmat ja hyvät suoritukset. Junnuissa taso on hyvin tasainen ja erot vikeltäjien välillä pieniä.

Sennuissa Meri voitti Pokerilla ja Heta Taavilla toinen!

Hevoskolmikkomme hevosten palkintojen jaon jälkeen. Poksu ja Hanna, Taavi ja Meri, Veera ja Aime. Kaikki hevoset saivat porkkanapussit palkinnoksi.

Kesäkuussa treenattiinkin sitten ahkerasti CVI Flyingeä kohti, mutta välillä täytyy pitää hauskaakin ja kävimme Taavin ja muutaman vikeltäjän voimin esiintymässä eräillä country teemaisillla synttäreillä.

Ensi kerralla sitten lisää ulkomaan reissuista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti