Arnella Nyman

Arnella Nyman


Arnella Nyman on 22-vuotias askellajiratsastaja. Islanninhevoset ja askellajiratsastuksen hän löysi sattumalta 10-vuotiaana jolloin hän aloitti yhteisen ratsastusharrastuksen äitinsä kanssa. 

Kisakärpänen puri Arnellaa jo 11-vuotiaana ja hän on saavuttanut 22 Suomenmestaruutta eri hevosilla ja muun muassa MM-pronssia 2015 Nelikäynninkombinaatiossa ja neljännen sijan Töltti T.2-luokassa Thór från Järstan kanssa, sekä MM- ja PM-pronssia Töltti T.2:sessa hevosellaan Skardi frá Kvistum. Vuonna 2015 Suomen Ratsastajainliitto palkitsi Arnellan Vuoden Esikuvana ja arvostetulla Mestariratsastajamerkillä. 
Askellajiratsastus on vielä suomessa suhteellisen tuntematon laji. Kilpailuissa on monta eri luokkaa (neli- ja viisikäyntiluokat, eri tölttiluokat ja lisäksi vielä suoralla kilpailtavat passilajit ). Kisoissa ratsastetaan  250 metriä pitkällä ovaaliradalla ja esitetään luokasta riippuen joko eri askellajeja tai esimerkiksi temponvaihteluita töltissä. 
Arnellan lempilajeja ovat Nelikäynti ja Töltti T.2, jossa esitetään kierros vapaavalintaista tempoa, kierros hidasta tölttiä ja sen jälkeen vaihdetaan suuntaa ja viimeinen osio ratsastetaan tölttiä vapain ohjin. Tuomarit arvostelevat muun muassa tahtia, siirtymisiä, tempoa, muotoa sekä harmoonisuutta. Pisteytys tapahtuu asteikolla 0.0-10.0. 

Tänä vuonna Arnella kilpailee toista kauttaan senioriratsastajana 13-vuotiaalla mustalla oriillaan Thór från Järsta. Lisää Arnellasta ja hänen hevostäyteisestä arjesta voit lukea hänen blogistaan: www.nellaradoilla.blogspot.com(c) Petra Lönnqvist

 (c) Ulrich NeddensEi kommentteja:

Lähetä kommentti