Hanne HalonenEnsimmäinen oma hevonen tuli 80-luvun puolivälissä ja samoihin aikoihin opiskelin ratsastuksen opettajaksi ja sitten myöhemmin vielä suoritin valmentajan tutkinnon. Nyt parhaillaan olen täydentämässä koulutustani ja kurssittaudun Working Equitationiin kansallisen tason tuomariksi. 

Nuorena ajattelin, että minusta tulee seuraava Kyra Kyrklund ja lähdin Saksaan valmentautumaan ja työskentelemään tavoitteena kilparatsastajan ura. Huomasin kuitenkin nopeasti, että minulta puuttuu kilpailuvietti ja voitontahto. Treenaamista olen kuitenkin rakastanut aina ja koen varmasti voittoon verrattavat fiilikset siitä, kun hevonen tai ratsukko saa ahaa-elämyksen, jonka johdosta tulee se onnistumisen huikea flow.

90-luvun alussa olin töissä espanjalaisella tallilla, jossa opetin ja ratsutin mm. andalusialaisia hevosia. Siellä rakastuin tulenpalavasti barokkirotuihin ja kiinnostuin pehmeämmästä tavasta kouluttaa hevosia sekä maastakäsin että ratsain. Kiinnostuin muutenkin kokonaisvaltaisemmasta vuorovaikutuksesta ihmisen ja hevosen välillä. 2010 tutustuin Portugalissa Working Equitationiin ja ihastuin koulu-, este- ja lännenratsastusta yhdistäviä elementtejä sisältävään hauskaan ja vauhdikkaaseen lajiin ja ryhdyin opettelemaan sitä muiden kiinnostuneiden kanssa portugalilaisen Paulo Bastoksen valmennuksissa Suomessa.  Sillä tiellä ollaan edelleen itse koko ajan oppien ja muille opettaen.

2016 toteutin yhdessä puolisoni kanssa elämänikäisen unelmani omasta ratsutilasta, kun ostimme tilan Karkkilasta. Olemme jo remontoineet talleja ja kevään 2017 aikana valmistuu oma Working Equitation puisto, jossa tarjoamme WE-tunteja siihen koulutetuilla hevosilla tai meille voi tulla myös oman hevosensa kanssa valmentautumaan. Olen todella innoissani, että Working Equitation näyttää nyt tekevän vauhdilla todellista maihinnousua Suomessa ja saan olla omalta osaltani mukana jakamassa ilosanomaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti