Jaana KivimäkiOlen Jaana Kivimäki, vammaisratsastaja ryhmässä 1B. 
Pikkutytöstä asti olen hevosen selässä tai kärreillä viihtynyt heppahullu. 
Loukkaannuin vuonna 2004 hevoskuljetusautoni lastaussillan romahdettua päälleni. Vammauduin vakavasti ja olen nyt alaraajahalvaantunut. 

Ennen onnettomuutta minulla on kokemusta niin huipputason ravureista kuin ratsastamisesta ja kilpailemisesta kansallisella tasolla este - ja kenttäratsastuksessa.
En antanut vammani lannistaa ja vaikeina alkuaikoina opettelin liikkumaan ja totuttelemaan erillaiselta tuntuvaan vartalooni uudelleen.

Ratsastuksen aloitin ratsastusterapiassa ja aivan uusin avuin, vain neljä kuukautta onnettomuuteni jälkeen. Ei ollut helppoa, ei, mutta lopulta ratsastus alkoi sujua ja hommasin itselleni estehevosteni ja ravureideni tilalle kouluhevosia ja aloin opettamaan niitä avuilleni. Alkuun hevosia tuli ja meni, kaikki hevoset eivät todellakaan sovellu vammaisratsastajalle, varsinkaan näin vaikeasti vammautuneelle. 

Aikaa on kulunut nyt useita vuosia, olen tottunut vartalooni ja oppinut elämään vammani kanssa. Upeita hevosia ja kokemuksia on takana mm. entisen hevoseni Collected Canterin kanssa ratsastamani EM-Hopeamitali on jäänyt eritoten mieleen.

Nyt minulla on kisakumppanina tamma Bellilene, 9- vuotias, kaunis Hollantilainen puoliverinen, joka on ollut minulla vasta vuoden verran, mutta olen saavuttanut sen kanssa pari kansainvälistä voittoa ja kvaalannut Rio De Janeiron Paralympialaisiin.

Olen periksiantamaton taistelija ja yritän olla esimerkillinen urheilija, urheilumenestykseni ohella haluan edistää vammaisurheilun asemaa, ja nostaa sen arvostusta , niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Haluan toimia zemppiä antavana esimerkkinä ja luoda uudenlaista kuvaa vammaisuudelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti